Vit jul 2022

Alla barn har rätt till en trygg och mysig jul, utan att behöva oroa sig för vuxna som dricker. Men allt för många barn och unga räknar ner till jul med en klump i magen. Femton procent av alla barn påverkas negativt av att en förälder dricker för mycket alkohol och julhelgen kan vara extra jobbig för den som har det tufft hemma.

IOGT-NTO Mitt, Junis Jämtland och Junis Västernorrland genomför en namninsamling där vi uppmuntrar vuxna att avstå alkohol under julafton, juldagen och annandag jul. Att avstå alkohol är årets julklapp. Ta ställning för barnens skull. När du skriver under för barnens skull så är du också med i en utlottning av alkoholfria dryckespaket till ett värde av 250 kronor.
Skriv under här.

När samhället stänger ned och går på julledighet – då finns vi där och gör julen till barnens högtid. Kampanjen Vit jul behövs – var med och hjälp oss att sprida budskapet. Tillsammans gör vi skillnad för barnen.

  • Du kan läsa mer om kampanjen på Vit juls hemsida.
  • Följ och dela inlägg från Vit jul på Facebook.

Du kan också berätta för barn i din närhet om alla fantastiska Vit jul-aktiviteter som arrangeras på många platser runt om i landet. Du hittar Vit juls aktivitetskarta här.