Östersund

Håll gärna koll på IOGT-NTO-föreningarna i Östersund 

örnsköldsvik

Gå med i IOGT-NTO Örnsköldsviks grupp på Facebook

TÄVLA OCH VINN GLASSCHECK I IOGT-NTO MITTS SOMMARQUIZ

IOGT-NTO-rörelsens organisation för barn, Junis, har mycket skoj på gång både i Jämtland/Härjedalen och Västernorrland

Gilla IOGT-NTO Mitt på Facebook för uppdateringar om våra kommande arrangemang!


Visste du att vart 5:e barn lever i hem med problematisk alkoholkonsumtion?

Oavsett om du möter barn i ditt jobb eller genom ditt ideella engagemang, eller om du inte gör det, så spelar du som trygg vuxen en viktig roll för barn som växer upp i hem där en förälder dricker för mycket.

Forskare från Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning
(CAN) gjorde 2019 en litteraturöversikt inom området barn som växer
upp med föräldrar som har alkoholproblem.  Slutsatsen forskarna landade i efter jämförelse av olika skattningar är att cirka 430 000 av samtliga barn under 18 år i Sverige någon gång under sin uppväxt har bott med en förälder eller vårdnadshavare som har alkoholproblem. Detta motsvarar vart femte barn. 15 procent av alla barn i Sverige, alltså 320 000, har påverkats negativt i någon utsträckning av att ha vuxit upp med minst en förälder med alkoholproblem. Många barn drabbas av vuxnas alkoholkonsumtion, på olika sätt och konsekvenserna följer ofta med genom hela livet.


LÄS MER
Tillbaka till tåget


Engagera dig!

Vill du vara med i arbetet för att leda samhället mot en nyktrare värld?

  • Bli medlem i IOGT-NTO och bidra till ett tryggare samhälle där alkoholen tar mindre plats i sociala sammanhang. Du får dessutom möjlighet att lära känna nya vänner och delta i våra aktiviteter och utbildningar.
  • Ge en gåva och stöd IOGT-NTO-rörelsens internationella viktiga arbete att skapa fler trygga och drogfria mötesplatser för barn, unga och vuxna – i Sverige och i resten av världen. Genom åren har IOGT-NTO-rörelsens arbete möjliggjorts genom bidrag från såväl privatpersoner, företag och testamenten.
  • Delta i barnverksamhet som ledare eller tillsammans med ditt barn. Läs mer om Junis verksamhet i Västernorrland här. Läs mer om Junis verksamhet i Jämtland här.

Bli medlem i IOGT-NTO
Tillbaka till tåget

 

Genom att delta i tävlingen har du möjlighet att vinna en POPBOX. Popbox är en prenumerationstjänst där du får hem en box med 6 olika alkoholfria drycker som du kan njuta av var för sig eller blanda ihop till drinkar. Popbox vill ta fram goda, vuxna alternativ till dig som som är redo att testa något nytt. Du slipper leta efter nya och fräscha alkoholfriadrycker och får istället lägga fokus på smakupplevelsen och hitta din favorit i boxen. Ett bra sätt att skapa lyx i vardagen!

POPBOX är skapat av Ungdomens Nykterhetsförbund. UNF, är en organisation av unga, för unga. Här utvecklas du, förverkligar och driver idéer om ungas styrka och nykterhet. UNF är mer än en klubb för nykterister, mer än en motpol till alkoholnormer. UNF är en folkrörelse, en kraft för samhällets och ungas utveckling. Du som är mellan 13 och 25 år kan bli medlem här.

 


Tävla här
Tillbaka till tåget